رست قهوه چیست؟
رست قهوه یا برشته کاری قهوه عبارت است از فرایند تفت دادن، پس از برداشت قهوه .
چرا رست قهوه انجام می شود ؟ با ما همراه باشید تا در ادامه برای شما توضیح دهیم .
دلیل رست قهوه چیست؟
هنگامی که قهوه از درخت خود جدا شده و به کارخانه می رسد قابل مصرف نیست . زیرا هنوز دانه های آن سبز می باشد و دانه سبز هنوز خامی خود را دارد . به همین دلیل عملیات برشته کاری یا رست قهوه روی آن انجام می شود .
- لایت رست ( کم )
- مدیوم رست ( متوسط )
- مدیوم دارک ( متوسط رو به بالا )
- دارک رست ( زیاد )
از بالا به پایین میزان رست بیشتر شده ( عملیات رست بین دمای 180 تا 250 درجه سانتی می باشد )
نکته مهم در رابطه با رست قهوه : هر چه میزان رست کمتر باشد ، درجه کافئین بیشتر است . همچنین دانه ها خشک تر هستند . از طرفی هر چه رست بیشتر باشد قهوه طعم برشته به خود می گیرد . در ادامه میزان رست را بیشتر توضیح میدهیم .
مشخصات رست قهوه کدامند ؟
انواع مختلفی از قهوه وجود دارد و هر کدام به نحوی تهیه می شوند . در مقاله انواع قهوه سعی کردیم تمام قهوه های موجود را برای شما شرح دهیم.
به صورت کلی رست در چند مرحله انجام می شود . اما نکته ای مهم وجود دارد که رستر با توجه به کیفیت قهوه سبز میزان رست قهوه رو انتخاب می کند . هر چه کیفیت قهوه بیشتر باشد ، رست مدیوم تر و لایت تر است . هر چه زمان رست قهوه کوتاه تر باشد طعم اصلی قهوه بیشتر حس می شود .
انواع رست قهوه کدام است؟
همانطور که بالاتر توضیح دادیم رست در 4 مرحله انجام می شود که در زیر، مشخصات هرکدام را برای شما عنوان کرده ایم :
قهوه لایت رست :
در این درجه از رست قهوه ، کافئین و اسیدیته در بیشترین حالت خود هستند . طعم اصیل قهوه هم در همین درجه از رست بر روی زبان حس می شود. قهوه رست لایت در دمایی بین 186 تا 205 درجه سانتی گراد انجام می شود .
دمای 186 =رست سینامن
دمای 205 = رست نیو انگلند
رنگ قهوه = قهوه ای روشن
قهوه مدیوم رست :
این درجه از رست ، اسیدیته پایین تر و طعم و رایحه دلپذیر تری دارد . در این درجه هنوز خبری از روغن های روی قهوه نیست و همچنان میزان کافئین نسبت به دیگر قهوه ها بالاست . دمایی که قهوه مدیوم رست انجام می شود بین 210 تا 224 درجه است . در این مرحله گلوکز داخل قهوه کاراملی تر می شود.
دمای 210 = امریکن
دمای 219 = سیتی
دمای 224 = سیتی پلاس
رنگ قهوه + قهوه ای
مدیوم دارک رست :
طعم تلخ قهوه در این درجه بیشتر می شود . از طرفی اسیدیته بسیار پایین منجر به درخواست بیشتر برای این نوع از رست می باشد . میزان کافئین در این درجه از رست کمتر از دو مورد قبلیست . دمای مدیوم دارک رست بین 225 تا 234 درجه سانتی گراد است .
دمای 225 درجه = فول سیتی
دمای 234 = فول سیتی پلاس
رنگ قهوه = قهوه ای تیره
دارک رست :
رنگ این درجه از رست رو به سیاهی میرود و دمای رست آن بین 239 تا 250 درجه سانتی گراد انجام می شود . این درجه مزه تلخ و دودی خاص خود را به همراه دارد . در این مرحله تمامی عطر و طعم اصلی قهوه از بین رفته و اغلب دانه ها ذغالی شده است .
دمای 239 = وین
دمای 243 = فرانسه
دمای 250 = ایتالیا
رنگ قهوه = رو به سیاهی
نکته مهم در رابطه با دارک رست : اغلب قهوه های بی کیفیت تا سطح دارک رست تفت داده می شود . قهوه های بی کیفیت روبوستا ارزان جزو این دسته اند .
پس خرید قهوه خوب از مکانی معتبر که طعم اصلی قهوه های در ان حفظ شده باشه خیلی مهمه . برای خرید انواع قهوه های با کیفیت و اصل می تونید از طریق فروشگاه خرید قهوه کافه جو خرید خودتون رو انجام بدید .
رست قهوه یعنی چی ؟
منظور همون تفت دادن قهوه است
لایت رست و مدیوم رست بهتره یا دارک رست ؟
هر چه دمای رست بیشتر باشه رنگ قهوه تیره تر میشه . و دارک رست اساسا برای قهوه های بی کیفیت انجام میشه
بهترین درجه رست قهوه چیه؟
بهترین درجه ها لایت رست و مدیوم رست هست
خرید قهوه از بهترین برند های قهوه
رست قهوه در چه دمایی انجام میشه؟
دمای انجام رست بین 180 تا 250 درجه سانتی گراده
زمان رست قهوه چقدره ؟
معمولا 13 دقیقه است و خیلی حساسه این موضوع و نیاز به تخصص داره