انواع قهوه + انواع نوشیدنی های قهوه در منوی کافی شاپ ها

کافه جو
کافه جو
انواع قهوه

در این مقاله قصد داریم انواع قهوه های را برای شما به صورت کامل و جامع شرح دهیم . این مطلب یک مقاله جامع و کامل در رابطه با انواع قهوه می باشد . در انتهای این مقاله شما متوجه تفاوت بین انواع قهوه ها خواهید شد .

شاید قهوه که میل می کنید از نژاد خاصی باشد . پس بهتر است که تشخیص دهید این قهوه از چه نژادیست . یا ممکن است انواع قهوه در کافی شاپ ها را ندانید و  وارد کافی شاپ شوید و منوی آن را ببینید اما متوجه نشوید که قرار است چه چیزی سفارش دهید .

در این مقاله تمام اطلاعات کافی  در مورد انواع قهوه را به شما می دهیم.

معرفی انواع قهوه ها

انواع قهوه

قهوه ها از انواع مختلفی تشکیل شده اند که در زیر لیست آنها را آورده ایم و هر کدام را به اختصار شرح می دهیم .

در آینده سعی میکنیم هر کدام را به صورت مجزا برای شما در مقاله ای جدا شرح دهیم .

1- قهوه ترک :

با توجه به اسم قهوه ترک متوجه می شویم که این قهوه مختص کشور ترکیه است ، اما در خاورمیانه و بقیه دنیا هم استفاده می شود .

منظور از قهوه ترک نوع خاصی از دانه قهوه نیست ، بلکه همان قهوه و همان دانه هاست  . فقط مدل رست قهوه و درشتی دانه هاست که متفاوت است .ترکیه در حدود 600 سال قبل قهوه را تا حد زیادی آسیاب نمود و در زمان برشته کاری هم قهوه را به صورت لایت رست برشته نمود .

طوری که برای تهیه قهوه ترک نیازی به دستگاه قهوه ساز نیست و مستقیما قهوه روی اجاق دم می کشد .

معرفی قهوه ترک

روش تهیه اصولی قهوه ترک :

برای درست کردن قهوه ترک به صورت اصولی نیاز به ظرفی مانند جزوه دارید . برای تامین حرارت آن هم نیاز به شن های مخصوص دم کردن قهوه است .

در ایران اغلب اینطور مرسوم است که پودر قهوه به همراه آب را در ظرف قهوه جوش میریزم و آن را خوب هم میزنیم تا مخلوط شود .( در صورت نیاز می توانید شکر هم اضافه کنید ) سپس  قهوه جوش را روی گاز قرار می دهیم و منتظر می مانیم تا آب به دمای جوش برسد ( قبل از رسیدن به دمای جوش آن را بردارید ) در این هنگام کف یا همان قوام روی قهوه تشکیل می شود و قهوه قابل مصرف است .

2- قهوه اسپرسو :

این قهوه دانه های درشت تر از قهوه ترک دارد و برای مصرف قهوه اسپرسو  باید حتما از دستگاه اسپرسو استفاده کنید .چرا که برای نوشیدن قهوه اسپرسو باید عصاره آن را بنوشید .

اسپرسو پایه برخی نوشیدنی های دیگر مانند : لاته ، لانگو ، کاپوچینو ، امریکانو و … می باشد .

برای استفاده از اسپرسو باید آب داغ با فشار زیاد از دانه های قهوه عبور کند تا عصاره قهوه خارج شود . پس از دم کردن مقداری کف یا قوام روی قهوه می نشیند که با حس خوب در هنگام نوشیدن آن می شود .

معرفی قهوه اسپرسو

دم کردن قهوه اسپرسو در خانه :

برای تهیه قهوه اسپرسو در خانه دو روش وجود دارد :

  1. دستگاه اسپرسو ساز برقی
  2. موکاپات

در این مقاله به پرسش های شما در رابطه با خرابی دستگاه اسپرسو ساز پاسخ داده ایم.

3-قهوه فرانسه یا فیلتری :

در فرانسه هیچ قهوه ای قابل کشت نیست ! اما این مدل قهوه اولین بار در فرانسه درست شد . قهوه فرانسوی اصولا در برزیل کشت می شود . این قهوه تفاوتی که با قهوه ترک و اسپرسو دارد در دانه های درشت تر آن است . چرا که طوری آسیاب شده تا بتوان دانه ها را از داخل صافی رد کرد .

از لحاظ رست یا برشته کاری نیز تا 70 درصد این قهوه قابل رست است و به طبع چربی بیشتری نیز دارد .

دانه های این قهوه بدلیل درشت تر بودن قابل دم آوری داخل فرنچ پرس هستند .

قهوه فرانسه

از نظر کافئین می توان قهوه فرانسه را در دسته قهوه های کم کافئین قرار داد . اما چون مصرف آن بالاست و داخل فرنچ پرس سرو می شود پس حجم بیشتری دارد و در هنگام مصرف ، روبوستا کافئین بیشتری دریافت می کنید . این قهوه هیچ گونه کف یا قوام ندارد و مانند چای تفاله آن در ته استکان یا لیوان می ماند .

4- قهوه عربیکا :

قهوه عربیکا طعم شیرین تر و ترش تری نسبت به قهوه روبوستا دارد. دانه های قهوه عربیکا به صورت صاف و تخت هستند و حالت بیضی تری نسبت به روبوستا دارند . همچنین انحنای بیشتری در خط وسط دانه وجود دارد .

معرفی قهوه عربیکا

از نظر کافئین ، عربیکا نسبت به روبوستا کافئین کمتری دارد به همین دلیل شیرین تر از انواع قهوه های دیگر است . از طرفی اسیدیته عربیکا از روبوستا بیشتر است . از نظر قیمتی نیز قهوه عربیکا از روبوستا گرانتر است .

5- قهوه امریکانو :

بنا بر گفته هایی اولین بار در جریان جنگ جهانی دوم توسط سربازان آمریکایی ابداع شد . پس از پایان جنگ، باریستا های امریکایی این روش را به عنوان سرو قهوه پذیرفتند و کم کم در تمام دنیا این مدل قهوه استفاده شد .

از لحاظ غلظت این قهوه مانند چای رقیق می باشد .

معرفی قهوه امریکانو

روش تهیه قهوه امریکانو:

روش تهیه امریکانو به این صورت است که ابتدا آب  داغ را روی قهوه اسپرسو اضافه می کنند . و یا برای بهتر شدن نتیجه ابتدا یک شات اسپرسو عصاره گیری کنید و روی آن آب داغ بریزید  ( 180 میلی لیتر )

6-قهوه دمی :

معرفی قهوه دمی

این روش نیاز به قهوه ساز های خاصی دارد که در نهایت از فیلتر و صافی عبور می کند . در این روش اسیاب قهوه درشت تر یا هم اندازه با قهوه فرانسه می باشد . پس از اماده شدن برای نوشیدن قهوه بدون هر گونه و کف و ته نشینی قابل مصرف است .

7- قهوه فوری :

عموما قهوه هایی که توسط کارخانه های فراوری شده و شما با اضافه کردن شیر یا آبجوش می توانید از آن استفاده کنید قهوه فوری گفته می شود . .مثلا انواع کافی میکس ها یا نسکافه ها از این دسته هستند .

معرفی قهوه فوری

شما در حال مطالعه مقاله جامع در رابطه با انواع قهوه هستید 

8- قهوه اسپرسو لانگو :

قهوه اسپرسو لانگو که ایتالیاییست در واقع همان قهوه اسپرسو معمولیست با این تفاوت که زمان عصاره گیری بیشتری دارد . در حالت معمول زمان عصاره گیری گیری بین 18تا 22 ثانیه است اما در حالت لانگو بین 25 تا 40 ثانیه و این نسبت به تهیه انواع قهوه های دیگر زمان زیادیست  .

به همین دلیل حجم این مدل قهوه بیشتر است .

معرفی قهوه لانگو

9-اسپرسو کوبانو :

این قهوه برعکس اسپرسو لانگو است و زمان عصاره گیری آن کوتاه تر از حالت معمول انواع قهوه های دیگر  است . روش تهیه آن از دو شات قهوه می باشد . هنگام نوشیدن یک شات قهوه غلیظ و پر کافئین خواهید داشت .

معرفی قهوه کوبانو

10- اسپرسو ماکیاتو:

همان قهوه اسپرسو است و فقط به آن مقدار کمی بخار شیر یا خامه اضافه می شود .

معرفی قهوه اسپرسو ماکیانو

11-لاته ماکیاتو :

این مدل قهوه بر خلاف اسپرسو مایاتو نسبت شیر و قهوه در آن برعکس می باشد . به ان صورت که بخش اصلی نوشیدنی را بخار شیر تشکیل می دهد و فقط یک شات اسپرسو به آن اضافه می شود . سرو این نوشیدنی داخل لیوان های بلند شیشه ایست تا بخش داخلی آن دیده شود .

لاته ماکیانو

 

12-قهوه ریسترینو :

در این مدل حجم آب استفاده شده تقریبا نصف می شود . یعنی 7 گرم قهوه به همراه 15 میلی لیتر آب .

این یک مدل قهوه برای طرفدارن غلیظ نوش است .

Ristorante coffee

13- کاپوچینو:

معرفی کاپوچینو

حالتی از نوشیدنی است که یک سوم آن را قهوه ، یک سوم آن بخار شیر و یک سوم انتهایی فوم شیر می باشد .

14- اسپرسو کن پانا:

از یک یا دو شات قهوه اسپرسو ( بسته به درخواست مشتری ) به همراه خامه مخصوص روی آن می باشد .

اسپرسو کن پانا

مقاله جامع و کامل در رابطه با انواع قهوه

15-کافه موکا:

یک نوشیدنی پرطرفدار بر پایه اسپرسو است که در لیوان های بلند شیشه ای سرو می شود .

طرز تهیه کافه موکا به اینصورت است که یک عدد شات قهوه اسپرسو و یک اونس سیروپ شکلات را داخل لیوان میریزیم و روی آن را با شیر بخار زده پر می کنیم . در مرحله بعدی آن خامه پر می کنیم و مجدد با خرده های شکلات روی آن را تزیین می کنیم .

در زبان ایتالیایی به این نوشیدنی موکاچینو نیز گفته می شود .

معرفی کافی موکا

16-فلت وایت :

برای تهیه فلت وایت عصاره یک شات اسپرسو را داخل فنجان میریزند و بعد از آن بخار شیر بدون کف اضافه می کنند .

این مدل قهوه فلت وایت برعکس کاپوچینو دارای کف و شکلات نیست.

معرفی قهوه فلت وایت

17- آفوگاتو :

افوگاتو یک نوشیدنی بر پایه قهوه نیست ، بلکه یک بستنی به همراه یک شات قهوه اسپرسوست که روی بستنی ریخته می شود .

ترکیب طعم تلخ قهوه و طعم شیرین بستنی حس لذت بخشی را به شما القا می کند .

معرفی افوگاتو

18- قهوه کورتادو :

این قهوه از اسپانیاست و تقریبا مشابه با لاته است . با این تفاوت که حجم اسپرسو و شیر با هم برابر است . به همین دلیل باعث ایجاد طعمی گیرا تر و بهتری داشته می شود ( بسته به ذائقه )

قهوه کورتادو

19- دیکف یا قهوه بدون کافئین :

دانه های قهوه به طور طبیعی دارای کافئین هستند . اما در هنگام رست امکان حذف کافئین از انواع قهوه وجود دارد .

به قهوه های بدون کافئین دیکف گفته می شود .

معرفی قهوه دیکف

20-قهوه رد آی :

اگر نیاز به کافئین زیاد دارید می توانید از این قهوه استفاده کنید . رد آی ترکیب یک شات اسپرسو دمی و یک شات اسپرسو سینگل می باشد .

معرفی قهوه رد آی

21- آیریش کافی :

ایریش کافی یک نوشیدنی ترکیبی از بلک کافی ، نوشیدنی های الکلی و شکر است که مقداری خامه مخصوص روی آن قرار می گیرد .

آیریش کافه

جمع بندی انواع قهوه ها 

در این مقاله سعی کردیم انواع قهوه ها را با تصویر برای شما عزیزان تعریف کنیم. سیروپ نیز جزئی از افزودنی های مواد کافی شاپ است که در صفحه سیروپ میتوانید به طور کامل مطالعه کنید.

حتما هر سوالی در رابطه با انواع فهوه دارید بپرسید.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *